Receptai
Grikių trapučiai su riešutų užtepėle
INGREDIENTAI:
- Grikių trapučiai
- Užtepėlė (100 g karijų riešutų, šešios didelės datulės, vienas atvėsintas espresso šotukas, į valias cinamono ir sutrinam viską)
- Granatas
Burito su kiaušiniene
INGREDIENTAI:
- 2 kiaušiniai;
- Pusė pomidoro;
- Kelios juostelės šoninės;
- 50 g. fermentinio sūrio;
- Keli salotų lapai;
- Keli šaukštai pomidorų padažo;
- Žiuspnelis druskos, pipirų;
- 1 tortilija.
Gaminimo eiga paspaudus ant paveikslėlio
Vegetariniai žemaičių blynai su varške
INGREDIENTAI:
- 10 vidutinio
dydžio bulvių;
- 2 kupinų
šaukštų bulvių krakmolo;
- 275 g
saldaus pieno varškės;
- 3–4 šaukštų
naminio jogurto (arba natūralaus pirktinio);
- šaukšto
grietinės;
- šaukštelio
džiovinto raudonėlio arba mairūno;
- ¼ šaukštelio
maltų juodųjų pipirų;
- druskos;
- lydyto sviesto „ghee“ arba augalinio aliejaus.
Veganiški ir be cukraus: Ferrero rocher
Ingredientai:
- 200 g. datulių (naudojau RIMI deluxe, nes jos labai minkštos ir lengvai susitrina net rankomis);
- 150 g. maltų lazdyno riešutų;
Šokoladui:
- 2 v.š. kakavos;
- Šiek tiek druskos;
- 12-15 lazdyno riešutų;
- Saujos smulkintų lazdyno riešutų.
- 2 v.š. kokosų aliejaus;
- 2 v.š. kakavos;
- 1-2 v.š. klevų sirupo ar medaus;
- Saujos smulkintų lazdyno riešutų;
- šiek tiek druskos.