Receptai

Grikių trapučiai su riešutų užtepėle
INGREDIENTAI:
  • Grikių trapučiai 
  • Užtepėlė (100 g karijų riešutų, šešios didelės datulės, vienas atvėsintas espresso šotukas, į valias cinamono ir sutrinam viską)
  • Granatas
Burito su kiaušiniene

INGREDIENTAI:

  • 2 kiaušiniai;
  • Pusė pomidoro;
  • Kelios juostelės šoninės;
  • 50 g. fermentinio sūrio;
  • Keli salotų lapai;
  • Keli šaukštai pomidorų padažo;
  • Žiuspnelis druskos, pipirų;
  • 1 tortilija.

Gaminimo eiga paspaudus ant paveikslėlio

Vegetariniai žemaičių blynai su varške

INGREDIENTAI:

  • 10 vidutinio dydžio bulvių;
  • 2 kupinų šaukštų bulvių krakmolo;
  • 275 g saldaus pieno varškės;
  • 3–4 šaukštų naminio jogurto (arba natūralaus pirktinio);
  • šaukšto grietinės;
  • šaukštelio džiovinto raudonėlio arba mairūno;
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • druskos;
  • lydyto sviesto „ghee“ arba augalinio aliejaus.

Veganiški ir be cukraus: Ferrero rocher

Ingredientai:

  • 200 g. datulių (naudojau RIMI deluxe, nes jos labai minkštos ir lengvai susitrina net rankomis);
  • 150 g. maltų lazdyno riešutų;

Šokoladui:

  • 2 v.š. kakavos;
  • Šiek tiek druskos;
  • 12-15 lazdyno riešutų;
  • Saujos smulkintų lazdyno riešutų.
  • 2 v.š. kokosų aliejaus;
  • 2 v.š. kakavos;
  • 1-2 v.š. klevų sirupo ar medaus;
  • Saujos smulkintų lazdyno riešutų;
  • šiek tiek druskos.